Ph.D Kristian Søby Kristensen
– Vicecenterleder ved Center for Militære Studier

Sikkerhed i en digital tidsalder kræver nye svar – Københavns Universitet

Ph.D. Kristian Søby Kristensen forsker i sikkerhedspolitik og strategi. Hvad er sikkerhed – og for hvem, hvor og hvordan? Konkret betyder det et fokus på NATO samt dansk og vestlig strategi og sikkerhedspolitik.

Organiseringen af vestlig sikkerhedspolitik i transnationale rammer som for eksempel NATO har længe været en fast sikkerhedspolitisk orden og et fast sikkerhedspolitisk princip. Den orden udfordrer på en gang rodfæstede ideer om hvem der skaber sikkerhed men er samtidig selv fundamentalt udfordret af forandrede begrebsmæssige og rummelige betydninger af sikkerhed og strategi. Derfor analyserer han i øjeblikket det vestlige sikkerhedspolitiske fællesskab udtrykt i NATO og de politiske og strategiske udfordringer det fællesskab stilles overfor af nye ideer om forandring af krig, sikkerhed og global magtbalance.

På den baggrund er hans primære forskningsområder

  • NATO og det transatlantiske forhold
  • Dansk og vestlig forsvars- og sikkerhedspolitik
  • Krig, strategi og globalisering
  • Arktisk sikkerhedspolitik

Kristian Søby Kristensen er uddannet MSc i Political Science and Goverment (2003), samt Ph.D. i International relations and Affairs (2008).  Han er nu Vicecenterleder og seniorforsker ved Center for Militære Studier på Københavns universitet.

Kilde: https://polsci.ku.dk/ansatte/vip/?pure=da%2Fpersons%2Fkristian-soeby-kristensen(271c23b9-c5b2-49d9-9b0f-b55a9340e189).html