Vice Admiral Andrew Lewis – Commander 2nd Fleet / Commander Joint Forces Command Norfolk

US 2nd Fleet blev i 2018 genoprettet efter at være blevet sendt i dvale i 2011. 2nd Fleet er interessant i en arktisk sammenhæng, da den har et operationsområde i det nordlige Atlanterhav. Genopretningen er derfor en direkte konsekvens af øget amerikansk interesse i det arktiske område.

VA Andrew Lewis er Chef for 2nd Fleet. Han er uddannet på US Naval Academy i 1985, og blev i 1987 uddannet Naval Aviator og har i bedste Tom Cruise stil fløjet missioner fra de amerikanske hangarskibe. Han har fløjet over 100 combat missioner i Operation Desert Shield.

 VA Lewis er udover Chef for 2.nd Fleet også Commander Joint Forces Command Norfolk, som er NATO’s joint hovedkvarter med fokus på beskyttelse af de arktiske søruter og  imødegå russiske aggression. Som Chef for begge, er VA Lewis en tæt samarbejdspartner for den danske opgaveløsningen i Arktis. Danmarks forsvarspolitik er i høj grad afhængig af amerikanerne, derfor ser vi meget frem til at høre VA Lewis syn på udfordringerne og udviklingen i Arktis.

Se et klip fra VA Andrew Lewice besøg på Fregatten IVER HUITFELDT