Paneldebatdeltagere

Paneldeltagere
Forsvaret og politik er tæt forbundet. Derfor har vi igen i året inviteret et politisk debatpanel til at bringe emnerne fra konferencen ind i en politisk kontekst. Vores fokus er særligt på rigsfællesskabets rolle og samarbejde i Arktis. Er der enighed om strategien i Arktis, og hvordan ønsker de at balancere mellem kystvagtopgaverne og de klassiske krigskapaciteter.

Panellet kommer til at bestå af:

Søren Espersen (DF)

Søren Espersen (DF) / Folketinget
Søren Espersen

Søren Espersen har været medlem af Folketinget siden 2005 for Dansk Folkeparti. Søren Espersen er udenrigsordfører og ordfører vedrørende Færøerne og Grønland. Han er en del af Forsvarsudvalget og Udenrigsudvalget. Han er ligeledes Kommitteret for Hjemmeværnet.

Sjúrður Skaale (FÆR)

Sjurdur Skaale - Fotograf Steen Brogaard
Sjurdur Skaale

Sjúrður Skaale er en færøsk politiker fra partiet Javnaðarflokkurin, som er det færøske socialdemokrati. Han har været medlem af Folketinget siden 2011. Han har i perioden været medlem af Færøudvalget, Nordisk råd og stedfortræder i Udenrigspolitisk nævn.

Jan Johansen (S)

Jan Johansen - Fotograf Steen Brogaard
Jan Johansen

Jan Johansen har siden 2011 været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Han er næstformand for Forsvarsudvalget og NATO’s parlamentariske forsamling. Han er ydermere medlem af bl.a. Udenrigspolitisk nævn og stedfortræder i Nordisk Råd.

Niels Flemming Hansen (K)

Niels Flemming Hansen (KF) / Folketinget
Niels FLemming Hansen

Niels Flemming Hansen har siden 2019 været medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Niels Hansen er bl.a. Forsvarsordfører og medlem af Forsvarsudvalget.