Kategorier
nyheder

Kommende møder

Den 31. marts 2022 har vi inviteret Forsvarsakademiets ekspert i information warfare Jeanette Serritzlev ind i selskabet for at give os seneste nyt om den informationskrig, der foregår i relation til krigen i Ukraine. Krigen har mange fronter og en af de centrale er kampen om narrativet. Vi vil i selskab med Serritzlev få mulighed for at gå bag om mediernes dækning og få indsigt i de mekanismer, der er på spil og bliver brugt af krigens parter.

Den 9. maj 2022 har vi inviteret Forsvarschef GN Flemming Lentfer ind i selskabet til at afdække, hvordan vi i Forsvaret forholder os til de ændrede informationsstrømme og den digitale udvikling. Her specielt trusler i cyberspace og udviklingen inden for kunstig intelligens, der påvirker os på tværs af domæner og ansvarsområder. FC indbydes til at komme med sit bud på, hvor udviklingen kommer til at stille krav for Søværnet til kapaciteter og samarbejde på tværs af myndigheder og landegrænser. Herunder hvordan vi sikrer os, at vores indkøbsprocesser og uddannelse er på højde med tempoet i udviklingen af ny teknologi.

Den 19. maj 2022 afslutter vi mødeåret ved at samle op på årets møderække i et dansk perspektiv. Vi vil således få besøg af Chefen for Søværnskommandoen KA Torben Mikkelsen, som vil give sit syn på State of the Navy i lyset af mission ved Guineabugten, indkøb af nye patruljebåde og Danmarks rolle for at opretholde princippet om et internationalt regelsæt for verdenshavene.

Kategorier
nyheder

TfS Artikel 07.03.2022, “Fremtidens Flåde” af Johannes Riber

Den nuværende konflikt med Rusland viser at den danske flåde har behov for at omstille sig.  Der venter nye opgaver både i Østersøen, Arktis og i Fjernøsten

Kategorier
nyheder

Nyeste udgave af Tidsskriftet

Så er den nyeste udgave af Tidsskriftet online, og tilgængelig for medlemmer.

Du finder det lige her.

Kategorier
nyheder

Nytårshilsen til Hendes Majestæt Dronningen

Nytårskuren ved Hendes Majestæt Dronningen var i år aflyst, hvorfor Søe-Lieutenant-selskabets Formand i stedet har overbragt en digital nytårshilsen på vegne af selskabets medlemmer på Kongehusets hjemmeside.

“På vegne af Søe-Lieutenant-Selskabets medlemmer ønskes Hendes Majestæt Dronningen og hele hendes familie et hjerteligt godt nytår og et stort tillykke med det forestående 50 års jubilæum.

Som officer i Søværnet mærker man tydeligt det særlige bånd mellem Kongehuset og vores værn. Dette mærkes i særdeleshed ombord på kongeskibet Dannebrog. Det betyder utroligt meget for nye søofficerer at blive fremstillet for Hendes Majestæt, især når det som i sommers kan lade sig gøre i de maritime rammer på Dannebrog. Det knytter med stolthed vores virke sammen med over 500 års traditioner og tjeneste for Kongehuset.

Vi er stolte af vores Dronning og hendes engagement i vores land og i vores Søværn.

Med ønske om et godt nytår
Peter Fournier Kruse
Kaptajnløjtnant
Formand for Søe-Lieutenant-Selskabet”

Kategorier
nyheder

Kommende møderække

Årets kommende møderække er lige nu planlagt således:

18. November: Søværnet i Guineabugten ved KK Brian Ottesen.

16. December: Japans syn på det Øst- og Sydkinesiske Hav ved Japans ambassadør Mr. Manabu Miyagawa.

Januar (dato ikke fastlagt): Wargaming spil.

10. februar: Konflikten i Sortehavet ved OK Anders Puck Nielsen.

31. marts: Status på nye patruljeskibe ved KK Kenneth Schmidt Nielsen

21. april: Cyberspace trusler og kunstig intelligens ved GN Flemming Lentfer

19. maj: State of the Navy ved KA Torben Mikkelsen

Der tages forbehold for ændringer i datoer og emner, som året skrider frem.

Kategorier
nyheder

Nyeste udgave af Tidsskriftet

Så er den nyeste udgave af Tidsskriftet for Søvæsen sendt ud, samt online på hjemmesiden. Det findes under medlemssider, under Tidsskriftet.

God læselyst.

Kategorier
nyheder

§32-møde rykkes

Grundet forskellige udfordringer ændres datoen for §32-mødet. Det gør samtidig at det ikk ligger i den klassiske efterårsferie uge, så forhåbentlig giver også flere mulighed for at deltage.

Kategorier
nyheder

§32 møde, d. 25. oktober

Ærede medlem af Søe-Lieutenant-Selskabet

Bestyrelsen har fornøjelsen af at invitere til Selskabets §32-møde for det 238. forsamlingsår, hvor vi skyder det nye mødeår igang.

Her vil I få udløst spændingen ift. det kommende års møderække. Derudover ser bestyrelsen tilbage på året, der er gået, giver seneste status på de projekter, der er sat i søen, og så er der valg til bestyrelsen. 

Aftenens program
1730: Baren åbner for de medlemmer, der er tilmeldt skafning
1800: Skafning
1900: Baren åbner for alle
1930: Mødet starter

Gå ind på NemTilmeld for at læse mere og tilmelde jer.

Kategorier
nyheder

Selskabet kondolerer

Svend Schack Von Fyren Kieler
Afmønstret

Svend Schack Von Fyren Kieler er afmønstret og er ikke i blandt os længere. Søe-Lieutenant-Selskabet kondolerer og sender vores tanker til familien og de nærmeste. 

Kommandør Kieler var æresmedlem i Selskabet, og vi mindes en Søofficer med et helt særligt engagement. Helt tilbage til den 29. august 1943, hvor han svømmede tilbage til den synkende HVIDBJØRNEN for at erstatte det tyske hagekorsflag med Danneborg inden det sank. Ligeledes hans initiativ til at oprette Søværnet kampinformationsskole og til de mange artikler han har skrevet i Tidsskrift for Søvæsen. Særligt det sidste, sammen med et stort engagement i Selskabets aktiviteter, var bevæggrunden til at gøre Kieler til Æresmedlem. Der blev i den anledning skrevet en artikel i Tidsskrift for Søvæsen Nr. 5 2012, hvor man kan læse mere om Kielers virke. Kieler blev 98 år.          

Æret være hans minde.

Kategorier
nyheder

Nyeste udgave af tidsskriftet

Så er nyeste udgave af tidsskriftet i postkasserne, samt tilgængeligt digitalt lige her.

Hvis der er en specifik årgang af tidsskriftet som i ønsker tilgængelig på hjemmesiden så tøv ikke med at kontakte os.